Doe het gehakt in een kom, samen met de gesnipperde ui, paprika, 2 eieren, peterselie, paprikapoeder, komijn, paneermeel, 1 theelepel Ajvar, tomatenpuree en zout en peper in een kom. kneed dit goed door elkaar zodat heet een gladde massa wordt. Laat een half uur marineren. Maak ondertussen de knoflooksaus klaar. Knoflooksaus Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Dit is echt mega lekker. En redelijk simpel. Klinkt Italiaans dus. Snij de kipfilet in reepjes. marineer deze met het sap van een halve citroen, de paprika poeder, olijfolie en zout en peper en 1 teen knoflook. Roer Goed door elkaar en laat 15 minuten marineren. Bereidt ondertussen de rest Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Snij de uien, paprika, knoflook en sukadelappen in kleine stukken. (vlees niet te groot snijden) Bak de ui en knoflook aan. Voeg de paprika toe en bak even mee. Voeg het vlees en de paprikapoeder, cayennepeper, karwijzaad en marjoraan toe. Bak dit even aan. Voeg daarna de tomatenpuree toe en Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Voorbereiding Ui en paprika fijnsnijden. Champignons in plakjes snijden. Bereidingswijze Uitje fruiten dan paprika even meebakken als laatste de champignons erbij doen. Deksel op de pan is nodig zodat het vocht uit de champignons vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Dit op half vuur laten pruttelen Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Voeg de cola, tobasco, Worcestershiresaus en appelciderazijn bij elkaar in een sauspan. Breng dit langaam aan de kook. Doe daarna de rest van de ingrediënten in de pan en roer dit goed. Laat dit rustig inkoken voor ongeveer 45 minuten. Af en toe wel roeren. Op smaak brengen met wat Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Dit is een heerlijk gerecht en echt super snel te maken.. wel beetje pittig. Indien de garnalen bevroren zijn, ontdooi ze en dep ze goed droog. (dan kan er een klein korstje op geschroeid worden). Doe de garnalen in een sauspannetje samen met olijfolie (scheutje, knoflook zout, peper, en een Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Duxelles Snijd de champignons grof. Pel en snijd de sjalot en knoflook grof. Maal de champignons, sjalot en knoflook in de keukenmachine tot een bruine pasta. Verwarm een antiaanbak pan op middelhoog vuur. Bak de champignonpasta circa 30 minuten in de droge brede pan tot al het vocht is verdampt. Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Maak de paprika`s schoon en snij ze in vieren. Leg de paprika`s met de schil naar boven op een bakblik of in een ovenschaal (zie foto) en zet ze onder een hete grill of in een het oven tot de paprika`s zwart worden, kan ook op een brandende gaspit en Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Snij het vlees in blokjes. Doe de uien en de knoflook in de pan met boter en bak dit even aan. Doe ook het vlees erbij met zout en peper. Blus het af met 1 flesje bier. Voeg ook een scheutje natuurazijn toe en de appelstroop. En ook de kruidnagel, Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Doe de Kip in een bak water met een kopje zout wijn knoflook en wat kruiden. Laat dit 6 uur staan. Hierdoor zal het vocht door osmose in de kip trekken wordt ie enorm mals. doe de kip na de 6 uur uit de bak en bedek hem met een Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Snij de uien en knoflook fijn en doe dit in een kom. Snij het vet van het vlees en gooi dat weg. Snij het vlees in blokjes en doe ook in de kom. Voeg hierin de gember, laos, ketoembar, kurkuma, sambal, suiker, het pakje rendang en citroengras toe. Mix het Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Posted by Arne Lanting sep - 5 - 2015 0 Comment
Ui en gember klaarmaken: Pel de uien en snij ze in vieren. Schil de gember en snij in grove stukken. De ui en gember roosteren: Brand de ui en gember even aan boven een hoge vlam, of 5 minuten per kant onder de gril in de oven – totdat de ui en Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Doe alle ingrediënten in een bak en marineer het voor ongeveer 3 uur. De rozemarijn en de tijm alleen de blaadjes van toevoegen en de takjes niet Bak ze daarna gaar op de BBQ. Goddelijk!!!
Kipfilet in stukjes snijden en gaan bakken met de peultjes, paprika. Daarna de ongezouten cashewnoten toevoegen. Voeg de kippenbouillon toe totdat de kip voor de helft onder staat. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Opdienen met mihoen en een vissaus.
Categories: Niet gecategoriseerd
Ui en de knoflook aanfruiten. gas op een lage stand zetten. Paprika, peultjes en de bosui toevoegen. Soja, trassie, gember,citroengras, rode peper, peper en zout erbij. palmsuiker erbij. Als laatste een beetje bouillon erbij totdat het een sausje wordt. Voeg de koriander toe. voeg de palmsuiker toe. Voeg naar smaak Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Alle groente en de kip en serranoham in stukjes snijden. Alle ingrediënten, behalve de geraspte kaas in een ovenschaal doen en dit goed door elkaar mixen, ik doe dit meestal gewoon met de handen. Ook de basilicum er door heen. Daarna ongeveer 50 minuten in de oven op 200 graden. Lees meer ...
Ui en knoflook klein snijden en bakken in de soeppan in wat olijfolie en boter. Oregano, peper en zout toevoegen. Uien even zoet laten worden door op een zacht vuurtje te laten pruttelen voor ongeveer 10 minuten. Rest van de groente (kleingesneden) toevoegen. Even goed laten meebakken op een hoger Lees meer ...
1 Doe de garnalen, ui, knoflook en tomatenpuree in een pan en bak het gaar 2 Doe daarna in een keukenmachine 3. Maal het geheel tot een gladde pasta 4 4. Voeg de bouillon langzaam toe terwijl de machine nog aanstaat 5 Wacht tot het geheel gebonden is. 6 Doe Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Snij de kipfillet in stukjes en doe deze samen met de knoflook in de pan en ga dit bakken. Doe de chilly en de paprikapoeder erbij en laat dit nog even bakken. wanneer de kip bijna gaar is, een half kopje water toevoegen en laat dit dan inkoken. Voeg de Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd
Sjalotten en knoflook bakken in boter en olijfolie. Voeg de kruiden toe. Dan de kip erbij, en even laten meebakken. De bloem toevoegen, en goed roeren. Bloem even gaar laten worden en dan de wijn toevoegen. Even de alcohol laten verdampen. Blik tomaten en puree toevoegen. 1 uur laten pruttelen Lees meer ...
Categories: Niet gecategoriseerd