Biefstuk of ossenhaas 700 gram
4 eetlepels bruine suiker
8 eetlepels soja
4 eetlepels vissaus
1/2 eetlepel sesamolie
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel tamarinde
2 eetlepels limoensap
stuk gember fijn gesneden
Water
Verse Koriander
waterkers
4 tenen knoflook
1 rode ui
4 eetlepels rijstazijn
1 paprika rood
pak mihoen
Vissaus
8 eetlepels water
6 eetlepels vissaus
1 eetlepel suiker
sap van 2 limoenen
2 tl knoflook fijngehakt
julienne wortel
Salade
Sla
1/4 rode ui zeer fijn gesnipperd.
1 Tomaat in blokjes gesneden
1 el gembersiroop
1 el rijstazijn
2 tl sesamolie
1 el sojasaus
2 el zonnebloemolie
Half handje met verse munt
Bief droog deppen en met zout en peper insmeren.
Snij de uit grof,
Snij de paprika grof.
snij de knoflook en gember zeer fijn
doe de soja, suiker, vissaus, 1 theelepel knoflook, rijst azijn, sesamolie, tamarinde pasta, limoensap en de bruine suiker in een kom en meng dit goed.
Bak de ui en de rest van de knoflook aan, voeg de gember toe en voeg de paprika toe. En blus dit af met de kom met het mengsel.
Voeg de helft van de fijngesneden koriander toe
Blijf proeven en spelen met de bruine suiker en tamarinde en water om eventueel na een tijd je aan de mengen.
Bak de bief in een zware pan in olie en boter. Blijf de boter over de bief doen. Doe na 4 minuten in aluminiumfolie.
Doe de mihoen voor 2 minuten in kokend water en giet af. men 2 eetlepels zonnebloemolie erdoorheen zodat het niet blijft plakken.
Doe de mihoen in een schaal en giet de saus eroverheen. Maak af met koriander en eventueel wat sesamzaad (zwart en wit). Doe daar de biefstuk op en giet nog een beetje saus over de biefstuk om het af te maken. En als laatste een paar takjes waterkers erover.
Vissaus:
Doe alles in een kom er roer goed. Deze is klaar om opgediend te worden samen met het hoofdgerecht.
Salade
Doe de wortel, sla, ui en tomaat in een kom.
Doe de soja, rijstazijn, sesamolie, gembersiroop, en zonnebloemolie bij elkaar en mix dit goed. Voeg dit door de sla en mix dit goed door elkaar.